Oplossingen

Wat hebben we u te bieden?

Delta Robot

Deze robot bestaat uit drie armen die verbonden zijn met kruiskoppelingen aan de basis. Hier kan indien gewenst nog een rotatie-arm aan toegevoegd worden.

De robotbasis wordt gemonteerd boven de werkruimte, in deze basis zit het aandrijvingsmechanisme. Aan de basis zijn drie armen aangesloten, het einde van deze drie armen zijn vastgemaakt aan een kleiner platform, vanuit het midden van dit platform is er een vierde arm die ook aansluit aan de basis. Deze robot kan zeer snel handelen en kan snelheden bereiken tot wel 10m/s. De verpakkingsindustrie en medische industrie maken veel gebruik van deze delta robot omdat het repetatieve handelingen op hoge snelheden kan uitvoeren.

meer-assige robot

Dit robotontwerp beschikt over roterende gewrichten en kan variëren van een eenvoudige structuur met 3 gewrichten, tot wel 10 gewrichten.

De meest voorkomende is de 6-assige robot. De arm is aangesloten op de basis met een draaiende voet. Elk gewricht extra biedt een grotere vrijheid of vergroot het bereik van de beweging.

De gelede robots kunnen gebruikt worden om kleine voorwerpen met een grote nauwkeurigheid te verplaatsen en worden veel gebruikt aan productielijnen.

Deze meer-assige robots kunnen ook geleverd worden als collaborative robot. Ze kunnen dan zonder extra machineveiligheidsmaatregelen worden ingezet in het productieproces. Wanneer medewerkers in aanraking komen met deze robot stopt deze automatisch.

palletiser

De portaalrobot is de meest geschikte palletiser om te toe te passen op plaatsen waar erg weinig vloeroppervlakte beschikbaar is om te palletiseren. Door zijn compacte bouw kunt u deze machine al op een gebied van 5m² plaatsen en uw medewerkers arbeidsintensieve handelingen uit handen nemen.

Door de modulaire bouw van de machine kunnen wij op snelle wijze de klantwens omzetten in een compacte oplossing voor het palletiseren.

Opbouw van mogelijkheden bij portaalrobots:

De basis van de portaalrobots bestaat uit de situatie met een enkele pallet op de vloer, waar uw medewerker handmatig de volle pallet verwisseld voor een lege pallet. Vanuit deze basissituatie kan men kiezen om 2 palletplaatsen (cellen) toe te passen om meer continuïteit in het systeem te krijgen doordat de robot bij een volle palletcel overgaat naar de lege palletcel. 

Een stap verder, kunt u kiezen voor een uitvoering met automatische pallethandling en palletmagazijn om nog meer autonomie te creëren. Hierbij worden de lege pallets automatisch aangevoerd nadat de volle pallet automatisch is afgevoerd. Het integreren van een volautomatische wikkelmachine hoort dan ook tot de mogelijkheden.

Scara Robot

Selective Compliance Assembly Robot Arm. Deze robot heeft als speciale eigenschap dat er in horizontale richting sprake is van een zekere meegaandheid en kan ook in horizontale richting worden verplaatst. In verticale richting is deze meegaandheid veel minder.

Een SCARA-robot is speciaal ontworpen voor assemblage-werkzaamheden. Deze robot wordt in verschillende werkomgevingen gebruikt om assemblagewerkzaamheden te verrichten, maar kan ook voor pick and place werkzaamheden worden gebruikt. Dit komt voornamelijk door de hoge snelheden  en de precisie van deze robot.

transport

De nieuwe generatie transportrobots zijn volledig zelfstandige en intelligente apparaten die de veiligheid en efficiency binnen uw bedrijf kunnen verhogen. De transportrobots verplaatsen goederen zonder hulpmiddelen of kostbare aanpassingen en berekenen bij obstakels zelf alternatieve routes. Het is niet nodig om vooraf een pad te programmeren.

De foutmarge wordt verlaagd en de traceerbaarheid van materiaal wordt verbeterd. Hierdoor kunnen werknemers zich richten op taken waarvoor ze zijn aangenomen zonder tijd te verliezen.

 
 

Warehousing

Door het inzetten van robots in een warehouse kunt u kosten besparen en effectiever werken. Dit vergroot uw concurrentievoordeel. Bij de bouw van de meeste nieuwe warehouses worden er gelijk voorwaarden gecreëerd om klaar te zijn voor de toekomstige robotisering. Wij kunnen u hierbij helpen en adviseren.

 
 

Wilt u meer weten?

Neem dan direct contact met ons op!